E-mailadres vrijdag 03 mei 2013 08:03 Afdrukken

boompjesmarkt

Boompjesmarkt toegankelijker voor invaliden

Een gedeelte van de Boompjesmarkt in het centrum van Coevorden wordt opnieuw ingericht. De bestaande verharding en het straatmeubilair worden daarbij vervangen. Daardoor wordt het plein toegankelijker voor mensen die slecht ter been zijn.

Toegankelijker
De Boompjesmarkt in Coevorden beslaat het parkeerterrein, de verhoging waar de kastanjes staan en de weg langs de passantenhaven. De bestrating van de markt is verouderd waardoor het plein op sommige plekken lastig begaanbaar is voor mensen die slecht ter been zijn. Met de nieuwe inrichting sluit de Boompjesmarkt straks beter aan bij de rest van het inmiddels opgeknapte marktplein.

Tijdelijke inrichting

De nieuwe inrichting blijft de komende jaren liggen, maar is nog niet definitief. De definitieve inrichting van de Boompjesmarkt wordt namelijk bepaald in samenhang met de herontwikkeling van de citadelpunt, het gebied rond de Rabobank en de notaristuin bij de Haven. Het is nog niet bekend hoe de citadelpunt er uiteindelijk uit komt te zien. Omdat de Boompjesmarkt hard toe is aan een opknapbeurt wordt deze nu alvast aangepakt, maar er wordt rekening gehouden met de toekomst.

Uitvoering

Voor de nieuwe bestrating worden dezelfde materialen gebruikt als die van het marktplein. Als de Boompjesmarkt definitief wordt ingericht, wordt deze bestrating hergebruikt. Ook de verlichting, bankjes en afvalbakken worden vervangen. De bestratingwerkzaamheden zijn naar verwachting medio juni 2013 afgerond. Het straatmeubilair volgt daarna.

 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner