E-mailadres maandag 18 juni 2012 12:47 Afdrukken

Bus

Busvervoer Arnhem-Nijmegen steeds toegankelijker

De bussen in de regio Arnhem-Nijmegen worden steeds toegankelijker voor mensen met een beperking of mensen met een kinderwagen. Bovendien is een groot deel van de bushaltes aangepast, zodat de instap veel makkelijker gaat.

Informatiecampagne
Omdat veel mensen nog niet bekend zijn met deze verbeteringen, organiseren Breng en de Stadsregio Arnhem Nijmegen deze zomer een informatiecampagne.

Wat zijn de aanpassingen?
De bussen zijn gelijkvloers en voorzien van een speciale rolstoelplek, ruimte voor een rollator, audio-reisinformatie, geleidelijnen, opvallende gekleurde handgrepen en een rolstoelplank. Vanaf eind 2012 beschikken alle bussen over een elektrische rolstoelplank zodat reizigers zonder hulp van de chauffeur de bus kunnen betreden. Ook werken de Stadsregio, gemeenten en Breng aan de volledige toegankelijkheid van de buurtbussen. Er wordt nauw samengewerkt met mensen met een beperking uit de regio bij het realiseren van de verbeteringen.

Landelijke norm
De landelijke norm schrijft voor dat 46% van de haltes toegankelijk moet zijn. Deze norm heeft de stadsregio al gehaald. De stadsregio en stadsregiogemeenten streven er echter naar om voor 2015 75% van de haltes aangepast te hebben. Op Breng.nl kunnen reizigers, bij het boeken van een reis, vinden welke haltes aangepast zijn.

Probeer de bus eens uit!
Uit gesprekken met mensen uit de doelgroep blijkt dat velen een drempel voelen om de bus een keer te proberen. Daarom gaan Breng en de stadsregio deze zomer diverse bijeenkomsten organiseren waarbij een bus aanwezig is, zodat mensen het in- en uitstappen rustig kunnen proberen. Meer informatie is te vinden op www.breng.nl/stapmaarin.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner