E-mailadres woensdag 29 januari 2014 13:29 Afdrukken

Column: waarom hellingbanen zo lastig aan te leggen zijn

Column: Waarom hellingbanen zo lastig aan te leggen zijn

De meeste aanvragen die wij per jaar krijgen voor toetsing van de daadwerkelijke toegankelijkheid van ontwerpen, zowel voor nieuwe gebouwen als verbouwingen van bestaande situaties, betreffen mindervalidentoiletten en hellingbanen. Het zijn de meest uitdagende objecten als je het over toegankelijkheid hebt, omdat er zoveel mis kan gaan. 

Uw eigen visie op toegankelijkheid als leidraad
De beste weg om u aan het dilemma van bijvoorbeeld de hellingshoek te ontworstelen, is het centraal stellen van uw eigen visie op toegankelijkheid. Wat wilt u bieden aan welke gebruikers? Een van onze klanten, een grote vastgoedontwikkelaar, zei laatst: “Als ik minder doe dan ik voor mijn bejaarde moeder of een vriend in een rolstoel zou wensen, kan ik het op de lange termijn minder goed verkopen of verhuren. Voor mij is dat richtinggevend. En ook al kost het nu misschien iets meer tijd of zorgt het voor hoofdbrekens bij de ontwerper, het betaalt zich straks ruimschoots terug.” Hij koos daarom voor een extra bordes in de lange hellingbaan, al was volgens de regelgeving een  bordes niet noodzakelijk. 

Wat kiest u?
Calculeert u klachten in omdat u er om allerlei redenen voor kiest niet meer te doen dan de huidige wet- en regelgeving vereist? Of bouwt u liever toekomstbestendig, gericht op echte toegankelijkheid? In deze feestmaand best pittige vragen, maar ik hoop stiekem dat ze u in het nieuwe jaar regelmatig zullen bezighouden…

Voor iedereen een toegankelijk 2014 gewenst!

Denise A.M. Janmaat
Directeur Nederlands Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid

 

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner