E-mailadres woensdag 19 september 2012 11:37 Afdrukken

Week vd Toegankelijkheid

De Week van de Toegankelijkheid

De Week van de Toegankelijkheid staat dit jaar in het teken van klantvriendelijkheid, wat goed aansluit bij het VN-verdrag voor personen met een beperking. De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 1 t/m 6 oktober.
 

VN-verdrag
Zoals altijd worden de activiteiten in de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd vanuit het perspectief van mensen met een beperking. In 2012 leggen we een link met het VN-verdrag. Het VN-verdrag benadrukt de handelingsbekwaamheid en onafhankelijkheid van mensen met een beperking. Klantvriendelijkheid is een praktische, positieve vertaling van de uitgangspunten van het VN-verdrag. Door mentale of fysieke belemmeringen in de samenleving kunnen mensen hun handicap namelijk als beperking ervaren. De Week vraagt aandacht voor het voorkomen en oplossen van die belemmeringen.

Kracht
De kracht van de Week van de Toegankelijkheid is dat lokale organisaties een groot aantal uiteenlopende activiteiten kunnen ondernemen onder een gemeenschappelijk motto. Het thema klantvriendelijkheid is van belang voor mensen met uiteenlopende beperkingen. Het thema heeft betrekking op zowel informatie, toegankelijkheid als bejegening.

Klik hier voor meer informatie >>

 


 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner