E-mailadres woensdag 19 september 2012 11:42 Afdrukken

halte

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

In de gemeente Rucphen is het eerste exemplaar van de OV Haltewijzer voor Buslijn 312 is uitgereikt. Deze kaart voor ouderen en mensen met een vervoersbeperking bevat informatie over belangrijke bestemmingen langs de buslijn.

Speciaal project
Op de Haltewijzer zijn naast belangrijke informatie over bestemmingen, ook de toegankelijke bushaltes opgenomen met daarbij de vertrek- en aankomsttijden. De OV Haltewijzer maakt onderdeel uit van een project waaraan de gemeente Rucphen deelneemt om senioren en mensen met een vervoersbeperking te stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer in plaats van vervoer via de Wmo. Het project komt tot stand via de provincie Noord-Brabant en de regio-taxi organisaties. De gemeente betaalt een financiele bijdrage van EUR 4.000,=.  Mevrouw Bakx-Verpaalen ontving het eerste exemplaar uit handen van wethouder John van Hal.

Toegankelijke buslijn
De afgelopen jaren is er in de provincie Noord-Brabant hard gewerkt aan toegankelijke bussen en bushaltes. In de gemeente Rucphen zijn nu bijna alle bushaltes toegankelijk. De OV-Haltewijzer maakt nu ook de buslijn zelf toegankelijk.

Bijeenkomsten gebruik bus

Om het gebruik van de bus nog meer te stimuleren, kunnen ouderen deelnemen aan een wegwijsbijeenkomst. In de kernen Rucphen, Sprundel en St. Willebrord zullen deze bijeenkomsten georganiseerd worden in de laatste week van september. Mensen ontvangen een uitnodiging om een van deze  bijeenkomsten bij te wonen. Deelnemers ontvangen na afloop nog een lesboekje. Ook krijgt men korting als men een persoonlijke OV-chipkaart aanschaft.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner