E-mailadres vrijdag 17 december 2010 11:01 Afdrukken

Off the road rolstoel

Off-the-road rolstoel voor Biesbosch

Op 15 november werd een cheque van € 3.200 overhandigd aan het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch voor de aanschaf van een off-the-road rolstoel. Hiermee wordt de Biesbosch een stukje toegankelijker voor mensen met een fysieke beperking.


Actie van Dordtse autodealers

Het bedrag was het resultaat van een actie ter gelegenheid van de opening van een nieuw, duurzaam pand in Dordrecht waarin sinds september vijf autodealers zijn gehuisvest. Audi, Opel, Hyundai, Volvo en Toyota stelden van elke verkochte auto in de afgelopen maanden € 50 beschikbaar voor een groen goed doel. Burgemeester Brok van Dordrecht koos uit het lijstje goede doelen de off-the-road rolstoel voor de Biesbosch.

Volgend voorjaar te leen
Nu het bedrag bekend is, kan de rolstoel worden aangeschaft en wordt daarnaast gekeken welke aanpassingen nodig zijn om de rolstoel op onverharde paden te kunnen gebruiken. Zo zal het zonnepontje dat vanaf Biesboschcentrum Dordrecht naar het Griendmusempad vaart moeten worden aangepast om de rolstoel veilig aan en van boord te rijden, en zullen enkele bruggetjes in het gebied van opstaande veiligheidsranden moeten worden voorzien. Biesboschcentrum Dordrecht, waar de rolstoel te leen zal zijn, wil het winterseizoen gebruiken om de aanpassingen door te voeren. Vanaf volgend voorjaar is de rolstoel te leen bij het Biesboschcentrum.

Bron: Natuur zonder drempels.nl

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner