E-mailadres vrijdag 09 december 2011 10:46 Afdrukken

Trein

Trein in 2030 rolstoeltoegankelijk

Alle treinen en stations in Nederland moeten uiterlijk 2030 toegankelijk zijn voor reizigers met een beperking. De Tweede Kamer heeft gisteren unaniem gestemd voor een motie van de VVD en SP die om spoed hadden gevraagd bij het toegankelijk maken van het spoor.


Motie
De Kamer nam twee jaar geleden al een vergelijkbare motie aan. Minister Schultz van Haegen zei kort geleden dat dit waarschijnlijk niet gehaald wordt; zo zouden nog tot 2045 ontoegankelijke intercity’s blijven rijden. NS en de minister vonden het te duur worden; het aanpassen van onder meer de dubbeldeksintercity’s werd op 500 miljoen euro geschat.

Plan van aanpak
De motie vraagt de regering nu om voor 1 maart 2012 een plan van aanpak te presenteren. De CG-Raad, die de belangen behartigt voor chronisch zieken en gehandicapten, is blij met de Kamerbrede steun voor deze motie. „Goed toegankelijk openbaar vervoer bevordert de deelname van mensen met een beperking aan de samenleving”, stelt een woordvoerder. „Bovendien hebben ook alle ouderen met rollator hier baat bij.” Wel wordt gewezen op huidige problemen voor mindervalide reizigers: zo kunnen veel rolstoelgebruikers de gloednieuwe Sprinters met lage vloer vaak niet in omdat er een gat van twintig centimeter zit tussen perron en trein. Onlangs brak een reizigster hierbij nog haar enkel.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner