E-mailadres vrijdag 10 juni 2011 08:06 Afdrukken

Dierense speeltuin ook toegankelijk voor rolstoelers

De Dierense speeltuin geeft deze maand het startsein voor de aanleg van een waterspeelplaats die ook voor kinderen met een beperking toegankelijk is. Op deze speelplek kunnen kinderen zich vermaken met sluizen, pompen, zand en emmers. Een deel ervan is met rolstoelen te berijden. Sommige speelelementen zitten op aangepaste hoogte. De Dierense speeltuin viert komende week het 65-jarig bestaan.

Geen vergelijkbare speelplaats
Van de 132.000 euro die nodig is voor de speelplaats heeft de speeltuinvereniging al bijna 110.000 euro binnen; het wachten is tot de laatste fondsen (waaronder Jantje Beton) groen licht geven, zegt woordvoerster Sonja Kapel Pauli. De club brengt zelf 30- tot 40.000 euro in. Dit geld komt onder onder meer van de donaties van 1.800 gezinnen die lid zijn en van entreegeld. Kapel Pauli zegt dat in ons land geen vergelijkbare speelplaats is.

Deltaspeeltuin
De Dierense speeltuin maakt al langer werk van toegankelijkheid. Zo werd in 1999 de titel Deltaspeeltuin verworven. Zo'n tuin voldoet aan alle veiligheidseisen, geeft kinderen inspraak en heeft gebruik door gehandicapten als uitgangspunt. Kapel Pauli zegt dat toen zij in 1978 'aantrad' bij de Dierense speeltuin vierhonderd gezinnen lid waren. Bij de start 65 jaar geleden stonden er twee toestellen, nu 38.

Bron: de Gelderlander

Terug naar overzicht projecten >>>

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner