Nieuws
Gehandicapte loopt vast in Stationsgebied

Gehandicapte loopt vast in Stationsgebied

Het Utrechtse Stationsgebied wordt, nu het op de schop gaat, een onmogelijk te nemen hindernis voor gehandicapten. Dat stelt de lokale organisatie SOLGU. Ribbels die blinden de weg wijzen, lopen bijvoorbeeld stuk op de bouwhekken.

Speciaal parkeervak voor rollators

Speciaal parkeervak voor rollators

In een dienstencentrum voor ouderen in het Belgische Ronse zijn rollators niet meer welkom. Ze moeten in een speciaal parkeervak bij de ingang geparkeerd worden.

Discussie over Shared Space-principe

Discussie over Shared Space-principe

Eerder publiceerde Platform Toegankelijkheid een artikel over Shared Space en de toepasbaarheid daarvan voor de blinde en slechtziende. TG Lining wekt de discussie door hierop te reageren: Shared Space voor deze doelgroep vraagt om meer. 

Half miljoen voor toegankelijke bushaltes Oisterwijk

Half miljoen voor beter toegankelijke bushaltes Oisterwijk

Oisterwijk pakt dit jaar alle resterende bushaltes in de gemeente aan zodat deze beter toegankelijk worden. De kosten, ruim een half miljoen euro, worden gedekt door de provincie Brabant. Niet alleen worden de hoogtes van busvloeren en haltes aangepast, maar ook meubilair en verlichting.

OV haltes Amsterdam niet toegankelijk

OV haltes Amsterdam niet toegankelijk

Het is lang niet altijd goed geregeld voor de gehandicapten bij Amsterdamse OV haltes voor tram en bus. Oplossingen zijn eenvoudig maar blijven uit omdat stadsdelen de maatregelen willen combineren met andere werkzaamheden.

Rolstoelvriendelijke parkeermeters in Zwolle

SP Zwolle wil rolstoelvriendelijke parkeermeters

De SP in Zwolle ontvangt klachten van rolstoelgebruikers over het gebruiksgemak van de in Zwolle aanwezige parkeermeters. Deze parkeermeters zijn nauwelijks door rolstoelgebruikers zelfstandig te gebruiken, omdat de inworpgleuf te hoog is.

Platform reageert op bericht ProRail

Platform reageert op bericht ProRail

Platform Toegankelijkheid berichtte eerder dat Prorail is begonnen met het markeren van 250 kilometer perronrand, opdat het verschil tussen perron en spoor voor slechtziende reizigers duidelijker wordt. Het gaat om 300 stations, aldus spoorbeheer.

Markeren 250 km perronrand gestart

Markeren 250 km perronrand gestart

Gewapend met verfrollers zijn bouwvakkers in opdracht van ProRail aan een monsterklus begonnen circa 250 km perronrand te verven. Door een duidelijke markering aan te brengen met een dikke, stroeve, witte streep wordt voor slechtzienden het verschil tussen perron en spoor duidelijker.  

1000e Bushalte Limburg toegankelijk

1000e Bushalte Limburg toegankelijk

De Provincie Limburg is al enkele jaren samen met gemeenten en Veolia aan de slag om de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor mensen met een functiebeperking te verbeteren. Een van de speerpunten hierbij is het aanpassen van bushaltes zodat er een gelijkvloerse instap ontstaat.

Protest tegen bijdrage Wmo voorziening

Protest tegen bijdrage Wmo-voorziening

Het Burgerinitiatief Platform Toegankelijkheid Purmerend gaat op 15 februari inspreken tijdens 'Praten met de Raad' op het stadhuis. Het platform is het niet eens het met besluit mensen met een scootmobiel, elektrische rolstoel of tandem voortaan te laten betalen.

Bijeenkomst Ratificatie VN-verdrag

Bijeenkomst Ratificatie VN-verdrag   

Het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap wordt volgens planning in 2011 geratificeerd. In het kort houdt dit in dat alle Nederlandse wet- en regelgeving getoetst, en zo nodig omgezet wordt, om te voldoen aan het VN-verdrag. 

Veel mis met bushaltes Harenkarspel

Veel mis met bushaltes Harenkarspel

Het CDA in Harenkarspel heeft vragen gesteld over de toegankelijkheid van de bushaltes voor gehandicapten. Juist om het openbaar vervoer beter toegankelijk te maken voor gehandicapten heeft de provincie geld beschikbaar gesteld. Inmiddels zijn veel bushaltes aangepast.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner