Nieuws
Een motie met verstrekkende gevolgen

Een motie met verstrekkende gevolgen 

De mindervaliden in Nederland zijn blij met de motie die vorige week door de Tweede Kamer is aangenomen. De motie werd ingediend door Arie Slob van de Christenunie. Hij spoorde daarin aan om in 2013 het VN-verdrag te ratificeren. Voor alle mindervaliden is dit een belangrijke voorwaarde om 'mee te kunnen doen' in de maatschappij.

Toegankelijkheid OV in Nederland

Toegankelijkheid OV in Nederland

Bij het bouwen en inrichten van stations hanteert de NS de Norm Toegankelijkheid Stationscomplex, opgesteld door ProRail. Het uiteindelijke doel is dat mensen met een functiebeperking zoveel mogelijk zelfstandig kunnen reizen met de trein.

Handig handvat seniorproof wegontwerp

Handig handvat seniorproof wegontwerp

Oudere fietsers lopen een verhoogd risico gewond te raken. Om dat risico te verminderen is het niet genoeg alleen infrastructurele of op de fiets gerichte maatregelen te nemen. Er zijn ook maatregelen nodig die het gedrag van fietsers beïnvloeden.

Klimbos voor mensen met beperking

Klimbos voor mensen met beperking 

In Nederland zijn er nauwelijks mogelijkheden voor mensen met een beperking om de hindernissen van een klimbos of klimpark te ervaren. Maar hier komt binnenkort verandering in. Skywalker heeft in samenwerking met experts een klimpark voor mensen met een beperking ontwikkeld.

Interview Peter Oosterhof gemeente Alkmaar

Interview Peter Oosterhof gemeente Alkmaar

Denise Janmaat van het Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid interviewde Peter Oosterhof van de gemeente Alkmaar over de wijze waarop deze gemeente inzet op de toegankelijkheid van het busstation.

Toegankelijkheid bushaltes getest

Toegankelijkheid bushaltes getest

Platform Toegankelijkheid nam de proef op de som en testte een aantal bushaltes op de toegankelijkheid voor gehandicapten. De overall conclusie? Er is al veel gedaan en we zijn op de goede weg, maar het kan zeker nog beter! Bekijk hier de filmpjes en oordeel zelf.

Toegankelijkheid Shared Space voor ouderen

Toegankelijkheid Shared Space voor ouderen

De afstudeerscriptie van de inmiddels afgestudeerde Windesheimstudent Matthijs van Hofwegen is verkozen tot beste HBO-scriptie van de opleidingen Mobiliteit uit Nederland en België. Van Hofwegen won de Verkeerskundeprijs met zijn scriptie over de toegankelijkheid van Shared Space voor oudere voetgangers.

Kamer unaniem: snelle ratificatie VN-verdrag

Kamer unaniem: snelle ratificatie VN-verdrag

Het is eindelijk zover: de motie om het VN-verdrag rechten gehandicapten in 2013 te ondertekenen is unaniem door Tweede Kamer aangenomen. Voor alle mindervaliden is dit een belangrijke voorwaarde om 'mee te kunnen doen' in de maatschappij.

Verbetering leefomgeving ouderen

Verbetering leefomgeving ouderen

Op 15 november ondertekenden elf organisaties uit verschillende werelden en met verschillende disciplines het convenant Urban Strategic Planning for Active and Healthy Ageing (USP Age).

Rolstoelschommel in Het Lindenhof Enschede

Rolstoelschommel in Het Lindenhof Enschede

De rolstoelschommel in de recent heringerichte speeltuin Het Lindenhof, mag met recht een bijzondere aanwinst genoemd worden. Het toestel, waarin kinderen met een lichamelijke beperking met rolstoel en al kunnen plaatsnemen, is de enige in Enschede en werd bekostigd vanuit het wijkbudget. 

Moeite met Shared Space concept

Moeite met Shared Space concept

Blinden en slechtzienden hebben soms moeite met het Shared Space concept, door te weinig houvast voor hun oriëntatie. Daarom moeten de ontwerpen van Shared Space hier meer rekening mee houden. Daarvoor pleit onderzoeker Else Havik van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Floriade geeft toegankelijkheidsstokje over

Floriade geeft toegankelijkheidsstokje aan CG-Raad

De Floriade 2012 was de meest toegankelijke ooit. Een speciale projectgroep Toegankelijke Floriade heeft daar hard aan gewerkt. Namens de projectgroep gaven Nic Arets van de Gehandicaptenraad Venlo en Conny Timmermans van de Floriade het ‘toegankelijkheidsstokje’ door.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner