Nieuws
VVD: gooi het OV open

VVD: gooi het OV open 

Mensen met een beperking moeten gemakkelijker in het gewone openbaar vervoer terecht kunnen. Dat stelt VVD-Kamerlid Tamara Venrooy. Ze heeft demissionair staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid, CDA) gevraagd om zich hiervoor in te zetten.

Rolstoelers beter af in Amsterdam

Rolstoelers beter af in Amsterdam

Hoewel er nog “een wereld te winnen is”, is er binnen de gemeente Amsterdam steeds meer oog voor mensen met een beperking. Dat constateert platform Toegankelijk Amsterdam, dat zich al jarenlang inzet voor deze mensen.

Internationaal Toegan- kelijkheids Symbool

Internationaal Toegankelijkheids Symbool

Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn heeft officieel het Internationaal Toegankelijkheids Symbool (ITS) toegekend gekregen. Het keurmerk geeft aan dat het gebouw voldoet aan alle eisen rondom toegankelijkheid voor mensen met een beperking.  

Column: design versus obstakel

Column: design versus obstakel

Ontwerper van straatmeubilair zijn lijkt me vaak een ondankbaar beroep. Het prachtige ontwerp wordt vaak voorbijgelopen zonder dat het echt wordt opgemerkt. ‘We’ vinden het gewoon dat die voorwerpen zich in het straatbeeld bevinden en pas als ze er niet zijn, worden we ons ervan bewust dat er iets ontbreekt.  

ProRail: liften beter toegankelijk

ProRail: liften beter toegankelijk

De liften op zeven stations in Limburg zijn in opdracht van ProRail voorzien van een nieuw systeem dat het makkelijker maakt voor blinden en slechtzienden om zelfstandig te reizen. Een geautomatiseerde stem in de lift meldt voortaan aan welke zijde zich een bepaald spoor bevindt of dat men op het uitgangsniveau is aangekomen. 

Gele-kaartenactie Westland

Gele-kaartenactie Westland 

Woensdag 4 en 11 april gaan Westlanders met een lichamelijke beperking de strijd aan tegen hondenpoep, verkeerd geparkeerde fietsen, overhangend groen, winkelborden en andere onverwachte obstakels in de dorpskernen. Zij zullen gele kaarten uitdelen aan mensen die, bewust of onbewust, gevaarlijke of vervelende situaties creëren voor Westlanders met een lichamelijke beperking.

 

Wegenbouwers voor toegankelijkheid

Wegenbouwers voor toegankelijkheid 

Werknemers van wegenbouw-bedrijven uit de regio en gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben zich in het kader van NLDOET belangeloos ingezet voor verbetering van de toegankelijkheid.

Gratis E-book Rolstoeltoegankelijkheid

Gratis E-book Rolstoeltoegankelijkheid

Het gratis E-Book 'Rolstoeltoegankelijkheid: Hoe makkelijk het mis kan gaan.. en hoe u dat kunt voorkomen' is nu beschikbaar; een verhelderend verhaal over rolstoeltoegankelijkheid in de praktijk.  

Nieuw magazine gehandicaptenparkeerkaart

Nieuw magazine gehandicaptenparkeerkaart 

‘De gehandicaptenparkeerkaart, hoe centrale registratie diefstal zinloos maakt.’ Onder die naam hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten een digitaal magazine uitgebracht.

Paaltjes en stoepen gevaarlijk

Paaltjes en stoepen gevaarlijk

Jaarlijks zijn er vijftig doden en bijna vijftigduizend gewonden door fietspaaltjes. Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit Groningen. Ook stoepranden zijn gevaarlijk. Slachtoffers zijn vaak ouderen en mensen met een visuele handicap. De onderzoekers pleiten om de obstakels zoveel mogelijk te verwijderen, of beter zichtbaar te maken. VVN is het daar mee eens.

OV-knoop Voorburg toegankelijk

OV-knoop Voorburg toegankelijk

De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt het belangrijk dat ook de openbare ruimte goed toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking.  

Hulst toegankelijk voor iedereen

Hulst toegankelijk voor iedereen

De komende tijd worden verbeteringen aangebracht om Hulst voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. De obstakels zijn in diverse onderzoeken in beeld gebracht. Voor toekomstige projecten zijn toegankelijkheidsfunctionarissen aangesteld.  

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner