Nieuws
Toegankelijkheid in Uden

Toegankelijkheid in Uden

“Het gaat er niet om wat we allemaal níet kunnen maar wat we wel kunnen,” vertelt Ans Schoppema van Platform gehandicapten Uden. Op de Markt stond bus 2012, een aangepaste en dus toegankelijke bus voor mensen met een handicap, in het kader van de week van de toegankelijkheid.

Week v/d Toegankelijkheid Asten

Week v/d Toegankelijkheid Asten 

In de Week van de Toegankelijkheid van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 oktober wordt landelijk aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van de straat en natuur.  

Geld besparen met toegankelijke OR

Geld besparen met toegankelijke OR

Op een toegankelijke openbare ruimte is niemand tegen. Toch hebben slechts weinig gemeenten het hoog op de agenda staan. Gebrek aan geld, kennis, visie, lef? Platform Toegankelijkheid verzorgt twee praktische lezingen.

Looproute in Stadsdeel Centrum A'dam

Looproute in Stadsdeel Centrum A'dam

In stadsdeel Centrum ligt een nieuwe zogenaamde `looproute'. Deze route loopt van de Vinkenstraat in westelijke binnenstad naar het Westerdok. De bedoeling van deze route is een zo toegankelijk mogelijke stoep voor iedereen.

Studenten ROC ervaren beperking

Studenten ROC ervaren beperking

Ruim 100 studenten van ROC Mondriaan Toerisme en Recreatie uit Den Haag zijn met een 'ervaringsbril' en herkenningsstok door het centrum van Den Haag gegaan. Doel van de studiedag was daarom ook hen door eigen ervaring te leren hoe met deze doelgroep om te gaan. Vrijdag 26 augustus gaat opnieuw een groep studenten op pad.

'Redelijk tevreden over dienstverlening Wmo'

'Redelijk tevreden over dienstverlening Wmo'

Westlanders zijn over het algemeen tevreden over de dienstverlening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit is gebleken uit een belevingsonderzoek onder 1500 Westlanders eerder dit jaar. Ook in vergelijking met andere gemeentes deed Westland het in 2010 goed.

Wie wint de toegankelijkheidsprijs 2011

Wie wint de toegankelijkheidsprijs 2011

De gemeente Leidschendam-Voorburg is op zoek naar het meest toegankelijke bedrijf in deze gemeente. Toegankelijkheid betekent bijvoorbeeld dat er geen drempels bij de deur van een restaurant zijn of dat er voldoende ruimte is tussen de schappen van een winkel voor rollator of kinderwagen.

Belang toegankelijk openbaar gebouw

Belang toegankelijk openbaar gebouw

Meer en meer wordt het belang onderkend dat een openbaar gebouw niet alleen origineel, mooi en imposant moet zijn maar ook mensvriendelijk. Iedereen kent wel een openbaar gebouw dat aan de buitenkant uit architectonisch oogpunt gewaardeerd wordt maar door de gebruikers, het personeel en bezoekers minder.

Speeltuinbende test speeltuin Wageningen

Speeltuinbende test speeltuin Wageningen

Hoe toegankelijk is speeltuin Tuindorp voor kinderen met een handicap? Eind augustus zal De Speeltuinbende deze speeltuin in Wageningen onderwerpen aan een grondige test.

Toegankelijkheid binnenstad IJsselstein

Toegankelijkheid binnenstad IJsselstein

Het Plaatselijk Overleg Gehandicapten is onlangs op pad gegaan om de toegankelijkheid van de IJsselsteinse binnenstad te onderzoeken.

Speeltuinbende test Leidse speeltuin

Speeltuinbende test Leidse speeltuin

Binnenkort zal een groepje experts, de Speeltuinbende, de Speeltuin Zuiderkwartier in Leiden testen op toegankelijkheid voor gehandicapte kinderen. De Speeltuinbende bestaat uit kinderen met én zonder handicap, die de toestellen onder de loep zullen nemen en vooral uitproberen.

Lochemse Markt onvoldoende toegankelijk

Onvoldoende voor toegankelijkheid Lochemse Markt

"Een dikke onvoldoende", antwoordt wethouder Wilma Heesen als haar wordt gevraagd een rapportcijfer te geven voor de toegankelijkheid van de Markt in Lochem. Op uitnodiging van Tiny Piek liep de PvdA-wethouder onlangs mee door de Lochemse binnenstad.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner