Leverancier:TG Lining
Richtlijn toegankelijkheid in de maak

Richtlijn toegankelijkheid in de maak

Het College voor de Rechten van de Mens is onderdeel van een werkgroep van (ervarings)deskundigen op het gebied van toegankelijkheid. Deze werkgroep kwam recent weer bijeen om te werken aan een richtlijn toegankelijkheid voor de openbare ruimte en het openbaar vervoer die medio 2013 gereed zal zijn. 

Is uw bushalte toegankelijk?

Is uw bushalte toegankelijk?

Het Platform Toegankelijkheid testte de toegankelijkheid van bushaltes in Nederland, een hot item op dit moment. Behoort uw gemeente tot de goede voorbeelden of juist de missers? Kom er achter tijdens de presentatie op 11 oktober, bij de Dag van de Openbare Ruimte.  

Belang toegankelijk openbaar gebouw

Belang toegankelijk openbaar gebouw

Meer en meer wordt het belang onderkend dat een openbaar gebouw niet alleen origineel, mooi en imposant moet zijn maar ook mensvriendelijk. Iedereen kent wel een openbaar gebouw dat aan de buitenkant uit architectonisch oogpunt gewaardeerd wordt maar door de gebruikers, het personeel en bezoekers minder.

Gehandicapte loopt vast in Stationsgebied

Gehandicapte loopt vast in Stationsgebied

Het Utrechtse Stationsgebied wordt, nu het op de schop gaat, een onmogelijk te nemen hindernis voor gehandicapten. Dat stelt de lokale organisatie SOLGU. Ribbels die blinden de weg wijzen, lopen bijvoorbeeld stuk op de bouwhekken.

Discussie over Shared Space-principe

Discussie over Shared Space-principe

Eerder publiceerde Platform Toegankelijkheid een artikel over Shared Space en de toepasbaarheid daarvan voor de blinde en slechtziende. TG Lining wekt de discussie door hierop te reageren: Shared Space voor deze doelgroep vraagt om meer. 

Optimale geleidelijnen

Optimale geleidelijnen

Waar een ‘natuurlijke obstakelvrije gidslijn’ ontbreekt kan een ‘kunstmatige gidslijn’ zeer nuttig zijn bij een visuele beperking. Ca. 3 tot 4 procent van de bevolking wordt door deze aandoening in hun meest elementaire communicatiemogelijkheid belemmerd: zelfstandig verplaatsen van A naar B.

Toename visuele beperking ouderen

Toename visuele beperking ouderen

De toenemende vergrijzing in ons land en het feit dat men steeds ouder wordt, vragen om continue aanpassingen in de zorg. Verzorgingstehuis Meerleven past zowel binen als buiten geleidelijnen toe om haar slechtziende bewoners tegemoet te komen.

De optimale ‘klanktegel’ markering

De optimale ‘klanktegel’ markering

De TG Lining klanktegel markering ondervangt alle bezwaren die de wereldwijd toegepaste markeringen hebben. Op ‘arm en stoklengte afstand’ is deze bij het aantikken  waarneembaar door een herkenbaar en luider klankverschil bij een lichte tik met de stok en door een herkenbare trilling in de hand.  

‘Optimale’ geleidelijnen winkelcentrum Alkmaar

‘Optimale’ geleidelijnen winkelcentrum Alkmaar

Dikwijls wordt voor trappen in openbare ruimtes dezelfde kleur materiaal gebruikt als voor de rest van de bestrating. Hierdoor is de diepte voor voetgangers vaak moeilijk of zelfs te laat in te schatten. Hetzelfde was het geval op het plein van het winkelcentrum De Mare in Alkmaar.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner