Ontwerp-Advies-Onderzoek:Rolstoeltoegankelijkheid.nl
Masterclass Toegankelijkheid vult hiaten op

Masterclass Toegankelijkheid vult hiaten op 

Toegankelijk bouwen is een relatief nieuw fenomeen voor veel architecten, ontwerpers en opdrachtgevers. In veel opleidingen is de benodigde kennis vaak niet verwerkt in het curriculum. De Masterclass Toegankelijkheid kan een relevante en vaak nodige aanvulling zijn.

Interview Peter Oosterhof gemeente Alkmaar

Interview Peter Oosterhof gemeente Alkmaar

Denise Janmaat van het Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid interviewde Peter Oosterhof van de gemeente Alkmaar over de wijze waarop deze gemeente inzet op de toegankelijkheid van het busstation.

Toegankelijkheid bushaltes getest

Toegankelijkheid bushaltes getest

Platform Toegankelijkheid nam de proef op de som en testte een aantal bushaltes op de toegankelijkheid voor gehandicapten. De overall conclusie? Er is al veel gedaan en we zijn op de goede weg, maar het kan zeker nog beter! Bekijk hier de filmpjes en oordeel zelf.

Is uw bushalte toegankelijk?

Is uw bushalte toegankelijk?

Het Platform Toegankelijkheid testte de toegankelijkheid van bushaltes in Nederland, een hot item op dit moment. Behoort uw gemeente tot de goede voorbeelden of juist de missers? Kom er achter tijdens de presentatie op 11 oktober, bij de Dag van de Openbare Ruimte.  

Column: design versus obstakel

Column: design versus obstakel

Ontwerper van straatmeubilair zijn lijkt me vaak een ondankbaar beroep. Het prachtige ontwerp wordt vaak voorbijgelopen zonder dat het echt wordt opgemerkt. ‘We’ vinden het gewoon dat die voorwerpen zich in het straatbeeld bevinden en pas als ze er niet zijn, worden we ons ervan bewust dat er iets ontbreekt.  

Gratis E-book Rolstoeltoegankelijkheid

Gratis E-book Rolstoeltoegankelijkheid

Het gratis E-Book 'Rolstoeltoegankelijkheid: Hoe makkelijk het mis kan gaan.. en hoe u dat kunt voorkomen' is nu beschikbaar; een verhelderend verhaal over rolstoeltoegankelijkheid in de praktijk.  

Informatiebijeenkomst: Rolstoeltoegankelijkheid

Informatiebijeenkomst: Rolstoeltoegankelijkheid

Op woensdag 14 december houdt de BelangenOrganisatie Oost Gelre voor mensen met beperkingen en chronisch zieken een bijeenkomst over “Rolstoeltoegankelijkheid” voor gebruikers van een rolstoel of scootmobiel, hun familie en kennissen in Lichtenvoorde.

Geld besparen met toegankelijkheid

Geld besparen met toegankelijkheid 

Op 12 en 13 oktober 2011 werd in Expo Houten de Dag van de Openbare Ruimte georganiseerd. Platform Toegankelijkheid gaf hier twee lezingen, verzorgd door Jack Dikmans van de gemeente Vught en Denise Janmaat van het Nederlands Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid. Straatbeeld TV interviewde beide sprekers.

Geld besparen met toegankelijke OR

Geld besparen met toegankelijke OR

Op een toegankelijke openbare ruimte is niemand tegen. Toch hebben slechts weinig gemeenten het hoog op de agenda staan. Gebrek aan geld, kennis, visie, lef? Platform Toegankelijkheid verzorgt twee praktische lezingen.

Basisvoorwaarden aanleg hellingbaan

Basisvoorwaarden en vereisten aanleg hellingbaan

Met het informatie-document ‘Basisvoorwaarden en vereisten aanleg hellingbaan’ beschikt u over alle gegevens waarmee u de hellingbaan écht rolstoeltoegankelijk kunt aanleggen. Rekening houdend met de wet- en regelgeving en aangevuld met tips op basis van jarenlange praktijkervaring.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner