Provincie:Zuid-Holland
Speeltuin Zuiderkwartier voor iedereen toegankelijk

Speeltuin Zuiderkwartier voor iedereen toegankelijk

In Leiden is op 26 april speeltuin Zuiderkwartier heropend. De speeltuinverenging heeft in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), Stichting Nadja en VelopA-Omniplay het gehele terrein toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking.

Verbetering leefomgeving ouderen

Verbetering leefomgeving ouderen

Op 15 november ondertekenden elf organisaties uit verschillende werelden en met verschillende disciplines het convenant Urban Strategic Planning for Active and Healthy Ageing (USP Age).

Gele-kaartenactie Westland

Gele-kaartenactie Westland 

Woensdag 4 en 11 april gaan Westlanders met een lichamelijke beperking de strijd aan tegen hondenpoep, verkeerd geparkeerde fietsen, overhangend groen, winkelborden en andere onverwachte obstakels in de dorpskernen. Zij zullen gele kaarten uitdelen aan mensen die, bewust of onbewust, gevaarlijke of vervelende situaties creëren voor Westlanders met een lichamelijke beperking.

 

OV-knoop Voorburg toegankelijk

OV-knoop Voorburg toegankelijk

De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt het belangrijk dat ook de openbare ruimte goed toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking.  

'Redelijk tevreden over dienstverlening Wmo'

'Redelijk tevreden over dienstverlening Wmo'

Westlanders zijn over het algemeen tevreden over de dienstverlening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit is gebleken uit een belevingsonderzoek onder 1500 Westlanders eerder dit jaar. Ook in vergelijking met andere gemeentes deed Westland het in 2010 goed.

Speeltuinbende test Leidse speeltuin

Speeltuinbende test Leidse speeltuin

Binnenkort zal een groepje experts, de Speeltuinbende, de Speeltuin Zuiderkwartier in Leiden testen op toegankelijkheid voor gehandicapte kinderen. De Speeltuinbende bestaat uit kinderen met én zonder handicap, die de toestellen onder de loep zullen nemen en vooral uitproberen.

Metamorfose voor SeaLife Scheveningen

Metamorfose voor SeaLife Scheveningen

Na 4 maanden verbouwing is de buitenkant nu ook helemaal af. Het gebouw moest in samenspraak met de gemeente een open karakter krijgen en dat is gelukt zegt de general manager van Sea Life. Het gebouw op de boulevard heeft een natuurlijke uitstraling en ook kunnen de bezoekers vanaf buiten al een glimp opvangen van het nieuw gebouwde otterverblijf & “Hollandse Wateren”.

Gele kaarten actie Platform Gehandicapten Westland

Gele kaarten actie Platform Gehandicapten Westland

Woensdag 18 mei geeft wethouder Marga de Goeij om 10.00 uur in het gebouw van ISW Hoogeland het officiële startsein voor de Gele kaarten actie Westland. Tijdens deze actie gaan medewerkers van de buurtpreventie, leden van het Platform Gehandicapten Westland en leerlingen maatschappelijke stage van ISW Hoogeland op pad.

Grote voordelen goede looproutes

Beter faciliteren looproutes voorkomt problemen

Het faciliteren van goede looproutes kan bijdragen aan de volksgezondheid, laat ouderen en mensen met een handicap zelfstandig functioneren en laat het stedelijk verkeers- en vervoersysteem beter werken. Dit waren de belangrijkste uitkomsten van het congres ‘Getting Communities Back on Their Feet’.

Regeling Toegankelijk Den Haag

Stimuleringsregeling Toegankelijkheid Den Haag

Vorig jaar is door de gemeente een stimuleringsregeling ontwikkeld, die ondernemers tegemoet komt in de verbouwing van hun pand. Om deze regeling meer bekendheid te geven werd afgelopen najaar een bijeenkomst voor Haagse ondernemers georganiseerd.

Stranden Ouddorp toegankelijk

Stranden Ouddorp toegankelijk

De gemeente Goedereede vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot het strand. Daarom heeft de gemeente strandvoorzieningen voor mensen met een beperking op de stranden van Ouddorp gerealiseerd: één gehandicaptenplateau en twee platenbanen.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner