Realisatiejaar:2012
Boompjesmarkt toegankelijker voor invaliden

Boompjesmarkt toegankelijker voor invaliden

Een gedeelte van de Boompjesmarkt in het centrum van Coevorden wordt opnieuw ingericht. De bestaande verharding en het straatmeubilair worden daarbij vervangen. Daardoor wordt het plein toegankelijker voor mensen die slecht ter been zijn.

Toegankelijkheid Shared Space voor ouderen

Toegankelijkheid Shared Space voor ouderen

De afstudeerscriptie van de inmiddels afgestudeerde Windesheimstudent Matthijs van Hofwegen is verkozen tot beste HBO-scriptie van de opleidingen Mobiliteit uit Nederland en België. Van Hofwegen won de Verkeerskundeprijs met zijn scriptie over de toegankelijkheid van Shared Space voor oudere voetgangers.

Rolstoelschommel in Het Lindenhof Enschede

Rolstoelschommel in Het Lindenhof Enschede

De rolstoelschommel in de recent heringerichte speeltuin Het Lindenhof, mag met recht een bijzondere aanwinst genoemd worden. Het toestel, waarin kinderen met een lichamelijke beperking met rolstoel en al kunnen plaatsnemen, is de enige in Enschede en werd bekostigd vanuit het wijkbudget. 

Lezing Toegankelijke Bushaltes

Lezing DOR ’12: Toegankelijke Bushaltes

De simpel lijkende eis om bushaltes aan te passen en toegankelijk te maken, blijkt in de praktijk voor heel wat hoofdbrekens te zorgen. In een verhelderende presentatie tijdens de Dag van de Openbare Ruimte krijgt u te zien wat zoal de struikelblokken en kostenposten zijn. 

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

In de gemeente Rucphen is het eerste exemplaar van de OV Haltewijzer voor Buslijn 312 is uitgereikt. Deze kaart voor ouderen en mensen met een vervoersbeperking bevat informatie over belangrijke bestemmingen langs de buslijn.

Busstation Wageningen toegankelijker

Busstation Wageningen toegankelijker

Het busstation aan de Stadsbrink in Wageningen ondergaat een metamorfose. Aanleiding tot de vernieuwing is de Wet Gelijke Behandeling, waarin staat dat iedereen gelijke kansen krijgt en op gelijke voet kan deelnemen aan de samenleving. Het busstation moet toegankelijker worden voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking.

NSGK campagne voor toegankelijke speeltuinen

NSGK campagne voor toegankelijke speeltuinen

Gehandicapte kinderen kunnen vaak niet terecht in speeltuinen doordat de meeste niet rolstoeltoegankelijk zijn. Daarom start de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) start op 13 juli een campagne voor toegankelijke speeltuinen.

Kwaliteitsverbetering bushalte Woudenberg

Kwaliteitsverbetering bushalte Woudenberg

De provincie Utrecht werkt samen met de gemeente Woudenberg aan het aanpassen van bushaltes ‘De Poort’ in Woudenberg. De fietsenstalling wordt vernieuwd en uitgebreid en de halte wordt beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een mobiliteits – of visuele beperking.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner