Nieuws
Havenweg Enkhuizen rolstoeltoegankelijker

Havenweg Enkhuizen rolstoeltoegankelijker

Bij de Havenweg in Enkhuizen is een nieuw aangelegde hellingbaan in gebruik genomen. Deze is in de plaats gekomen van de trap die hier lag.

Stadswallen Hulst rolstoeltoegankelijk

Stadswallen Hulst rolstoeltoegankelijk

De Hulster stadswallen zijn toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Een gedeelte van de paden zijn verhard en er zijn hellingsbanen aangelegd. Hierdoor kunnen alle bezienswaardigheden op de wallen worden bereikt.

Verbetering toegankelijkheid Ede

Motie verbetering toegankelijkheid Ede aangenomen

Ede gaat in op voorstel van de lokale PvdA gebouwen en de openbare ruimte verbeteren voor onder meer rolstoelgebruikers. De socialisten dienden hiertoe vorige week een motie in, waaraan alleen de SGP steun onthield.

Alkmaar maakt OV toegankelijk

Alkmaar maakt OV toegankelijk

De gemeente Alkmaar scoort hoog op het gebied van openbaar vervoervoorzieningen. Om tegemoet te komen aan mensen met een visuele of lichamelijke beperking wordt bij nieuwe investeringen ook met hen rekening gehouden.

Toegankelijkheids-strategie EU

Europese Commissie lanceert Toegankelijkheidsstrategie

De Europese Commissie heeft een nieuwe Toegankelijkheidsstrategie goedgekeurd. Het plan schetst hoe de EU en de nationale regeringen mensen met een handicap in een positie brengen dat ze makkelijk van goed openbaar vervoer gebruik kunnen maken.

Grote voordelen goede looproutes

Beter faciliteren looproutes voorkomt problemen

Het faciliteren van goede looproutes kan bijdragen aan de volksgezondheid, laat ouderen en mensen met een handicap zelfstandig functioneren en laat het stedelijk verkeers- en vervoersysteem beter werken. Dit waren de belangrijkste uitkomsten van het congres ‘Getting Communities Back on Their Feet’.

Oogfonds organiseert 16e Ziezo Beurs

Oogfonds organiseert 16e Ziezo Beurs

De ZieZo Beurs, de grootste beurs voor mensen met een visuele beperking in Europa, vindt plaats op 7, 8 en 9 april in Expo Houten. De veertienjarige Tess is ambassadrice van de beurs die wordt georganiseerd door het Oogfonds.

Toename visuele beperking ouderen

Toename visuele beperking ouderen

De toenemende vergrijzing in ons land en het feit dat men steeds ouder wordt, vragen om continue aanpassingen in de zorg. Verzorgingstehuis Meerleven past zowel binen als buiten geleidelijnen toe om haar slechtziende bewoners tegemoet te komen.

Regeling Toegankelijk Den Haag

Stimuleringsregeling Toegankelijkheid Den Haag

Vorig jaar is door de gemeente een stimuleringsregeling ontwikkeld, die ondernemers tegemoet komt in de verbouwing van hun pand. Om deze regeling meer bekendheid te geven werd afgelopen najaar een bijeenkomst voor Haagse ondernemers georganiseerd.

Off-the-road rolstoel voor Biesbosch

Off-the-road rolstoel voor Biesbosch

Op 15 november werd een cheque van € 3.200 overhandigd aan het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch voor de aanschaf van een off-the-road rolstoel. Hiermee wordt de Biesbosch een stukje toegankelijker voor mensen met een fysieke beperking.

Stranden Ouddorp toegankelijk

Stranden Ouddorp toegankelijk

De gemeente Goedereede vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot het strand. Daarom heeft de gemeente strandvoorzieningen voor mensen met een beperking op de stranden van Ouddorp gerealiseerd: één gehandicaptenplateau en twee platenbanen.

Investeringen toegankelijkheid stations

ProRail investeert in toegankelijkheid stations

ProRail investeert 450 miljoen euro om stations comfortabeler en beter toegankelijk te maken. Daarom wordt op veel stations de komende 10 jaar gebouwd. Zo worden er braille- en reliëfplaatjes op stations aangebracht die mensen met een visuele beperking op weg helpen in het station.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner