Nieuws
Is uw bushalte toegankelijk?

Is uw bushalte toegankelijk?

Het Platform Toegankelijkheid testte de toegankelijkheid van bushaltes in Nederland, een hot item op dit moment. Behoort uw gemeente tot de goede voorbeelden of juist de missers? Kom er achter tijdens de presentatie op 11 oktober, bij de Dag van de Openbare Ruimte.  

Lezing Toegankelijke Bushaltes

Lezing DOR ’12: Toegankelijke Bushaltes

De simpel lijkende eis om bushaltes aan te passen en toegankelijk te maken, blijkt in de praktijk voor heel wat hoofdbrekens te zorgen. In een verhelderende presentatie tijdens de Dag van de Openbare Ruimte krijgt u te zien wat zoal de struikelblokken en kostenposten zijn. 

Column: Toegankelijke bushaltes

Column: Toegankelijke bushaltes

De metamorfose die de bushaltes in Nederland de afgelopen tijd hebben ondergaan, is u vast niet ontgaan. De bushaltes zijn op hoogte gebracht en voorzien van geleidemarkering voor slechtzienden. Toch verbazen we ons als deskundigen van het Platform Toegankelijkheid over de wijze waarop sommige aanpassingen zijn doorgevoerd.

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

In de gemeente Rucphen is het eerste exemplaar van de OV Haltewijzer voor Buslijn 312 is uitgereikt. Deze kaart voor ouderen en mensen met een vervoersbeperking bevat informatie over belangrijke bestemmingen langs de buslijn.

De Week van de Toegankelijkheid

De Week van de Toegankelijkheid

De Week van de Toegankelijkheid staat dit jaar in het teken van klantvriendelijkheid, wat goed aansluit bij het VN-verdrag voor personen met een beperking. De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 1 t/m 6 oktober.  

Busstation Wageningen toegankelijker

Busstation Wageningen toegankelijker

Het busstation aan de Stadsbrink in Wageningen ondergaat een metamorfose. Aanleiding tot de vernieuwing is de Wet Gelijke Behandeling, waarin staat dat iedereen gelijke kansen krijgt en op gelijke voet kan deelnemen aan de samenleving. Het busstation moet toegankelijker worden voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking.

Shared space voor slechtzienden

Shared space voor slechtzienden

De gids Shared Space voor blinden en slechtzienden van Visio bevat aandachtspunten die bij het ontwerpen van openbare ruimtes voor mensen met een visuele beperking ondersteunend kunnen zijn. De publicatie is gefinancierd door ZonMw-Inzicht.

Nieuwe ontwerp- richtlijn geleidelijnen

Nieuwe ontwerprichtlijn geleidelijnen

Al geruime tijd wordt gewerkt aan een herziening van de richtlijn voor geleidelijnen en markeringen in openbare ruimtes en gebouwen. De richtlijn zal voldoen aan zowel gebruikerseisen als aan bouwkundige normen en internationale ontwikkelingen.

NSGK campagne voor toegankelijke speeltuinen

NSGK campagne voor toegankelijke speeltuinen

Gehandicapte kinderen kunnen vaak niet terecht in speeltuinen doordat de meeste niet rolstoeltoegankelijk zijn. Daarom start de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) start op 13 juli een campagne voor toegankelijke speeltuinen.

Kwaliteitsverbetering bushalte Woudenberg

Kwaliteitsverbetering bushalte Woudenberg

De provincie Utrecht werkt samen met de gemeente Woudenberg aan het aanpassen van bushaltes ‘De Poort’ in Woudenberg. De fietsenstalling wordt vernieuwd en uitgebreid en de halte wordt beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een mobiliteits – of visuele beperking.

Verbeterde dvd “Stap voor stap, tik voor tik”

Verbeterde dvd “Stap voor stap, tik voor tik”

Bartiméus heeft de dvd “Stap voor stap, tik voor tik” aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit van mensen met een visuele beperking. In de nieuwe versie is onder andere een nieuwe methode om te leren omgaan met een geleidehond. Dit maakt de dvd nog waardevoller voor iedereen die met mobiliteit te maken krijgt. Deze vernieuwde dvd is vanaf nu verkrijgbaar.

Busvervoer Arnhem-Nijmegen steeds toegankelijker

Busvervoer Arnhem-Nijmegen steeds toegankelijker

De bussen in de regio Arnhem-Nijmegen worden steeds toegankelijker voor mensen met een beperking of mensen met een kinderwagen. Bovendien is een groot deel van de bushaltes aangepast, zodat de instap veel makkelijker gaat.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner