Nieuws
Maak uw speelvoorziening toegankelijk: handige downloads

Maak uw speelvoorziening toegankelijk: handige downloads

In de recente editie van BuitenSpelen magazine, in de rubriek BuitenSpelen op Locatie, wordt beschreven hoe u uw speeltuin met eenvoudige maatregelen toegankelijker maakt voor gehandicapte kinderen. Download hier het Wenkenblad met praktische richtlijnen voor toegankelijke speeltuinen.

Ratificatie VN-Verdrag toch dichterbij?

Ratificatie VN-Verdrag toch dichterbij?

Het VN-Verdrag voor de rechten van mensen met een handicap is nog steeds niet door Nederland bekrachtigd. Maar er lijkt nu weer schot in te komen. De staatssecretaris van VWS heeft de Tweede Kamer laten weten met spoed een 'impactanalyse' van de ratificatie voor te bereiden.

Toegankelijkheidsgids Maastricht

Presentatie eerste Toegankelijkheidsgids Maastricht

Binnenkort wordt de eerste Toegankelijkheidsgids van Maastricht gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal door wethouder André Willems, in de hal van het Stadhuis te Maastricht, in ontvangst worden genomen.

Rolstoelworkshop voor bewustwording

Rolstoelworkshop Eindhoven speelt in op bewustwording 

Sinds vijf jaar wordt in de gemeente Eindhoven een rolstoelworkshop georganiseerd voor haar ambtenaren. Een gemêleerd gezelschap van verkeerskundigen, wijk coördinatoren en anderen ervaren voor een dag hoe het is om blind, slechtziend of rolstoel behoevend te zijn, met als belangrijkste doel bewustwording voor het onderwerp in het dagelijkse werk.

Geen drempels meer in Alphen-Chaam

Geen drempels meer in Alphen-Chaam

Alphen-Chaam wil een 'Drempelvrij Dorp' worden. Dat betekent niet alleen een betere fysieke toegankelijkheid voor mensen met een beperking - minder drempels en zware deuren - maar ook een betere sociale toegankelijkheid, aldus wethouder Alfons van Raak.

'2015 alle stations toegankelijk voor doven en blinden'

'2015 alle stations toegankelijk voor doven en blinden'

"In 2015 zijn alle stations toegankelijk voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden", dat schrijft minister Schultz van Haegen aan de Tweede Kamer.

Openbaar vervoer voor steeds meer Gelderlanders geschikt

Openbaar vervoer voor steeds meer Gelderlanders geschikt

Op 23 juni 2011 start de provincie Gelderland een campagne om Gelderlanders die een Wmo-vervoerspas bezitten (Wmo-ers) en tot nu toe gebruik maken van de Regiotaxi te wijzen op de verbeterde reismogelijkheden van de bus en de trein.

Toegang sport en recreatie gehandicapten Tiel beperkt

Toegang sport en recreatie gehandicapten Tiel beperkt

Het college van B en W van Tiel wil best kijken hoe gemeentelijke sportaccommodaties en wijkgebouwen toegankelijker gemaakt kunnen worden voor mensen met een beperking, maar dat mag niets kosten. Dat staat in een 'plan van aanpak toegankelijkheid maatschappelijk vastgoed'.

Wij zijn rolstoelvriendelijk-sticker

"Wij zijn rolstoelvriendelijk"-sticker

Het Platform Gehandicaptenbeleid van de gemeente Beek beoordeelt de rolstoel-toegankelijkheid van openbare gebouwen in Beek. Gebouwen die rolstoelvriendelijk zijn worden beloond met de sticker "Wij zijn rolstoelvriendelijk".

Toegankelijkheid Floriade

Toegankelijkheid Floriade

Volgend jaar wordt in Venlo de zesde Floriade gehouden. Dankzij de Gehandicaptenraad Venlo (GRV) is er veel aandacht voor bezoekers met een lichamelijke en verstandelijke beperkingen. VCP sprak met de voorzitter van de GVR, de heer Nic Arets.

Benchmark toegankelijkheid Openbaar Vervoer

Benchmark toegankelijkheid Openbaar Vervoer

Binnen de raamovereenkomst ingenieursdiensten Provincie Noord-Holland (perceel 4), heeft de Provincie Noord-Holland aan de combinatie Advin - MuConsult opdracht gegeven voor een benchmark in het kader van het uitvoeringsprogramma Toegankelijkheid Openbaar Vervoer.

Zwolle moet toegankelijker

Zwolle moet toegankelijker

Trappen, een hoge drempel, obstakels in de gangpaden. Voor de meeste mensen geen belemmering om te winkelen, maar voor iemand in een rolstoel of scootmobiel zijn het vaak onoverkomelijke obstakels.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner