Categorie:Bushaltes
Interview Peter Oosterhof gemeente Alkmaar

Interview Peter Oosterhof gemeente Alkmaar

Denise Janmaat van het Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid interviewde Peter Oosterhof van de gemeente Alkmaar over de wijze waarop deze gemeente inzet op de toegankelijkheid van het busstation.

Toegankelijkheid bushaltes getest

Toegankelijkheid bushaltes getest

Platform Toegankelijkheid nam de proef op de som en testte een aantal bushaltes op de toegankelijkheid voor gehandicapten. De overall conclusie? Er is al veel gedaan en we zijn op de goede weg, maar het kan zeker nog beter! Bekijk hier de filmpjes en oordeel zelf.

Is uw bushalte toegankelijk?

Is uw bushalte toegankelijk?

Het Platform Toegankelijkheid testte de toegankelijkheid van bushaltes in Nederland, een hot item op dit moment. Behoort uw gemeente tot de goede voorbeelden of juist de missers? Kom er achter tijdens de presentatie op 11 oktober, bij de Dag van de Openbare Ruimte.  

Lezing Toegankelijke Bushaltes

Lezing DOR ’12: Toegankelijke Bushaltes

De simpel lijkende eis om bushaltes aan te passen en toegankelijk te maken, blijkt in de praktijk voor heel wat hoofdbrekens te zorgen. In een verhelderende presentatie tijdens de Dag van de Openbare Ruimte krijgt u te zien wat zoal de struikelblokken en kostenposten zijn. 

Column: Toegankelijke bushaltes

Column: Toegankelijke bushaltes

De metamorfose die de bushaltes in Nederland de afgelopen tijd hebben ondergaan, is u vast niet ontgaan. De bushaltes zijn op hoogte gebracht en voorzien van geleidemarkering voor slechtzienden. Toch verbazen we ons als deskundigen van het Platform Toegankelijkheid over de wijze waarop sommige aanpassingen zijn doorgevoerd.

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

In de gemeente Rucphen is het eerste exemplaar van de OV Haltewijzer voor Buslijn 312 is uitgereikt. Deze kaart voor ouderen en mensen met een vervoersbeperking bevat informatie over belangrijke bestemmingen langs de buslijn.

Busstation Wageningen toegankelijker

Busstation Wageningen toegankelijker

Het busstation aan de Stadsbrink in Wageningen ondergaat een metamorfose. Aanleiding tot de vernieuwing is de Wet Gelijke Behandeling, waarin staat dat iedereen gelijke kansen krijgt en op gelijke voet kan deelnemen aan de samenleving. Het busstation moet toegankelijker worden voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking.

Kwaliteitsverbetering bushalte Woudenberg

Kwaliteitsverbetering bushalte Woudenberg

De provincie Utrecht werkt samen met de gemeente Woudenberg aan het aanpassen van bushaltes ‘De Poort’ in Woudenberg. De fietsenstalling wordt vernieuwd en uitgebreid en de halte wordt beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een mobiliteits – of visuele beperking.

Busvervoer Arnhem-Nijmegen steeds toegankelijker

Busvervoer Arnhem-Nijmegen steeds toegankelijker

De bussen in de regio Arnhem-Nijmegen worden steeds toegankelijker voor mensen met een beperking of mensen met een kinderwagen. Bovendien is een groot deel van de bushaltes aangepast, zodat de instap veel makkelijker gaat.

Handvatten beter gebruik toegankelijke businfra

Handvatten beter gebruik toegankelijke businfra 

In de aprileditie van Straatbeeld is een artikel verschenen over de stand van zaken van toegankelijke businfrastructuur. Een ruwe schatting is dat hiervoor de laatste tien jaar tussen de 100 tot 200 miljoen euro is uitgegeven.

Toegankelijk busstation Bergen op Zoom

Toegankelijk busstation Bergen op Zoom

In de gemeente  Bergen op Zoom zijn vóór 2015 alle bushaltes toegankelijk en bereikbaar, conform de aangescherpte Europese wetgeving. Met de realisatie van een nieuw, toegankelijk busstation is een belangrijke stap gezet. Platform Toegankelijkheid sprak met projectleider Cees van den Kieboom.

Trein in 2030 rolstoeltoegankelijk

Trein in 2030 rolstoeltoegankelijk

Alle treinen en stations in Nederland moeten uiterlijk 2030 toegankelijk zijn voor reizigers met een beperking. De Tweede Kamer heeft gisteren unaniem gestemd voor een motie van de VVD en SP die om spoed hadden gevraagd bij het toegankelijk maken van het spoor.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner