Provincie:Noord-Brabant
Pratende verkeerslichten in Helmond

Pratende verkeerslichten in Helmond

Om de mobiliteit van visueel gehandicapten te verbeteren is in Helmond besloten een aantal kruispunten te voorzien van speciale geavanceerde drukknoppen aan stoplichten. De drukknoppen geven zowel zichtbaar, hoorbaar als tastbaar informatie over het kruispunt.

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

Eerste OV Haltewijzer uitgereikt

In de gemeente Rucphen is het eerste exemplaar van de OV Haltewijzer voor Buslijn 312 is uitgereikt. Deze kaart voor ouderen en mensen met een vervoersbeperking bevat informatie over belangrijke bestemmingen langs de buslijn.

Woud aan regels wordt handzaam boek

Woud aan regels wordt handzaam boek

De grote hoeveelheid handleidingen en landelijke richtlijnen en het ontbreken van specialistische kennis omtrent toegankelijkheid, vroeg om een andere werkwijze binnen de gemeente Oss. Om tot een eenduidige aanpak te komen en bovenal discussie zoveel mogelijk weg te nemen heeft Advin de ‘Handleiding Toegankelijkheid’ opgesteld.  

Toegankelijk busstation Bergen op Zoom

Toegankelijk busstation Bergen op Zoom

In de gemeente  Bergen op Zoom zijn vóór 2015 alle bushaltes toegankelijk en bereikbaar, conform de aangescherpte Europese wetgeving. Met de realisatie van een nieuw, toegankelijk busstation is een belangrijke stap gezet. Platform Toegankelijkheid sprak met projectleider Cees van den Kieboom.

Bushaltes aan Lage Donk aangepakt

Bushaltes aan Lage Donk aangepakt

De provincie Noord-Brabant laat twee bushaltes aan de Lage Donk in Etten-Leur toegankelijker maken. De stoepen worden verhoogd, zodat moeders met kinderwagens, scootmobielers en mensen met een rolstoel of rollator ook makkelijk met de bus kunnen.

Toegankelijkheid in Uden

Toegankelijkheid in Uden

“Het gaat er niet om wat we allemaal níet kunnen maar wat we wel kunnen,” vertelt Ans Schoppema van Platform gehandicapten Uden. Op de Markt stond bus 2012, een aangepaste en dus toegankelijke bus voor mensen met een handicap, in het kader van de week van de toegankelijkheid.

Rolstoelworkshop voor bewustwording

Rolstoelworkshop Eindhoven speelt in op bewustwording 

Sinds vijf jaar wordt in de gemeente Eindhoven een rolstoelworkshop georganiseerd voor haar ambtenaren. Een gemêleerd gezelschap van verkeerskundigen, wijk coördinatoren en anderen ervaren voor een dag hoe het is om blind, slechtziend of rolstoel behoevend te zijn, met als belangrijkste doel bewustwording voor het onderwerp in het dagelijkse werk.

Geen drempels meer in Alphen-Chaam

Geen drempels meer in Alphen-Chaam

Alphen-Chaam wil een 'Drempelvrij Dorp' worden. Dat betekent niet alleen een betere fysieke toegankelijkheid voor mensen met een beperking - minder drempels en zware deuren - maar ook een betere sociale toegankelijkheid, aldus wethouder Alfons van Raak.

Half miljoen voor toegankelijke bushaltes Oisterwijk

Half miljoen voor beter toegankelijke bushaltes Oisterwijk

Oisterwijk pakt dit jaar alle resterende bushaltes in de gemeente aan zodat deze beter toegankelijk worden. De kosten, ruim een half miljoen euro, worden gedekt door de provincie Brabant. Niet alleen worden de hoogtes van busvloeren en haltes aangepast, maar ook meubilair en verlichting.

Gemeente Boxtel maakt 300 locaties toegankelijk

Gemeente Boxtel maakt 300 locaties toegankelijk

Voor de gemeente Boxtel was de belangrijkste aanleiding om iets te doen aan de toegankelijkheid de subsidie die de provincie Noord-Brabant verleende voor de verbetering van de bereikbaarheid in openbaar vervoervoorzieningen. Het ging hierbij om een behoorlijke subsidie die in korte tijd ingezet moest worden.

Off-the-road rolstoel voor Biesbosch

Off-the-road rolstoel voor Biesbosch

Op 15 november werd een cheque van € 3.200 overhandigd aan het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch voor de aanschaf van een off-the-road rolstoel. Hiermee wordt de Biesbosch een stukje toegankelijker voor mensen met een fysieke beperking.

Gemeente Eindhoven werkt aan toegankelijkheid

Gemeente Eindhoven werkt aan toegankelijkheid

In het coalitieakkoord Eindhoven Eén werd uitgesproken dat er meer aandacht moest komen voor toegankelijkheid in de openbare ruimte binnen de gemeente. In de Visie Openbare Ruimte is dit meegenomen. Daarbij werd in het kader van de wijziging in de Wmo, het onderwerp nog belangrijker.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner